E-book toelichting

Ik ontvang hier meerdere vragen over. Niet iedereen blijkt op de hoogte hoe één en ander werkt. Daarom hierbij een toelichting.

Kan ik het E-book op meerdere apparaten lezen?
Het kortere antwoord is:  Ja! Als u het E-book via mijn website aanschaft, dan kunt u het E-book zonder problemen op al uw apparaten plaatsen.

Als het E-book gekocht wordt via (al of niet online) boekhandel, dan is daar een beveiligingscode in aangebracht. Deze is door het Centraal Boekhuis geplaatst. Dit wordt gedaan om illegaal kopiëren te voorkomen.

Handige mensen, die zich aan zo’n beveiliging niet willen storen, kunnen het tamelijk eenvoudig omzeilen. Heel veel waarde heeft het dus niet. Ik heb mij er verder niet bijzonder in verdiept, maar heb betrepen dat het nadeel is dat de rechtmatige eigenaar die wat minder handig is in zijn handelen bemoeilijkt wordt. Vooral wanneer deze het boek op meerdere apparaten zou willen kunnen lezen. Het zou dan als een illegale kopie gezien worden.

Ik vind dat de koper zonder (voor velen ingewikkelde) toestanden het boek naar wens op al zijn/haar apparaten moet kunnen lezen. Daarom was ik er niet blij mee dat bij het Centraal Boekhuis deze beveiligingscode toch is aangebracht.

Aangezien ik het EPUB bestand ook technisch gezien zelf in elkaar heb gezet, staat het mij natuurlijk vrij om het boek via mijn eigen website ook zonder deze beveiligingscode aan te bieden.

Ik heb in dat exemplaar de copyright regels aangepast:
Dit boek wordt door uw geweten beschermd tegen illegaal kopiëren
Wanneer u dit boek niet gekocht hebt, is sprake van een illegale kopie. U kunt dit herstellen door het e-book alsnog aan te schaffen. Zie daarvoor de bestelpagina op de website https://peppink.nl.

Als koper kunt u het vrij op al uw apparaten plaatsen. Wanneer u het toch aan anderen doorgeeft, dan heb ik daar natuurlijk geen zicht op. Zij hebben geen idee van de vele vele honderden uren die ermee gemoed waren en van het feit dat ik na aftrek van de kosten tot op heden nog steeds in de min sta. Het zij zo.

Het E-book kan natuurlijk geplaatst worden op een E-Readers, zolang het EPUB formaat wordt ondersteund.
Voor PC’s, notebooks, tablets en smartphones bestaan meerdere programma’s voor het lezen van EPUB boeken. Zelf gebruik ik het gratis te downloaden Adobe Digital Editions op de PC en de Kobo Reader op tablet en Smartphone. Elk van deze programma’s heeft haar eigen manier om een E-book in de bibliotheek op te nemen. Volg dus de aanwijzingen van het programma om het E-book te openen. Belangrijk is dat het EPUB formaat ondersteund wordt.

Suggestie voor een gratis programma op PC en notebook is ‘Adobe Digital Editions‘. Zie: http://www.adobe.com/solutions/ebook/digital-editions.html
NB. De ‘Adobe Reader’ is niet geschikt. Deze is voor het openen van PDF documenten.

Voor het testen op tablet en smartphone heb ik onder andere gebruik gemaakt van de ‘Kobo Reader‘ APP. Zie: https://www.kobo.com/nl/nl onder “APPS & eREADERS”

Tip: Speel met de instellingen (lettergrootte, kantlijnen etc.) tot de weergave naar uw wens is.

Wanneer het E-book via deze website is aangeschaft en de betaling is ontvangen, dan ontvangt u een E-mail ter bevestiging. Daarin zit een link waarmee het bestand kan worden gedownload.
Deze linkt blijft gedurende 10 dagen actief. Bewaar dit bestand als “origineel” op een veilige plaats en kopieer het van daarnaar de verschillende E-readers.

Ik hoop dat dit één en ander voldoende duidelijk maakt. U kunt overigens één en ander uitproberen. Download dan als een voorproefje van het E-book het gedeelte  de behandeling van Romeinen 8:30 (EPUB), op https://peppink.nl/index.php/download

Mochten er verdere vragen zijn, dan kunt u die natuurlijk altijd stellen via het contact formulier.

Vriendelijke groet,
Jan